Hollandse Meesters

Liederen van liefde en vertrouwen

m.m.v. Bas Kuilenburg

Nederlands componisten

Zaterdag 26 mei en vrijdag 1 juni 2018

Marcantus Vocaal Ensemble zal op zaterdag 26 mei en vrijdag 1 juni twee optredens verzorgen die het beste kunnen worden gekenschetst als ”muzikaal entertainment op niveau”. De formule is eerder met succes toegepast: het publiek zit aan lange tafels waarop wijn en (Hollandse) hapjes staan uitgestald, het koor zingt tussendoor muziek van heel gevarieerde aard. Deze opzet zorgt voor een informele en laagdrempelige sfeer waarin kan worden genoten van de combinatie eten, drinken en muziek. En dat is dan allemaal in de prijs inbegrepen!

De stukken die worden gezongen variëren “van psalm tot volkslied”, maar het zijn wel echte juweeltjes. Het zijn allemaal stukken van Nederlandse componisten, verzameld over een periode die loopt van rond 1500 tot heden. Heel bijzonder is een eigen compositie van de dirigent, een wat langer stuk dat een klaagzang vormt naar aanleiding van de dood van Sterre, de vrouw van Constantijn Huygens (1628-1638).  Dit stuk bevat een belangrijke solo die wordt gezongen door de bekende Culemborgse bariton Bas Kuilenburg. Zo dartelt het programma van vrolijkheid naar verdriet en vertwijfeling, en weer terug.

De optredens vinden plaats in de voormalige synagoge, Jodenkerkstraat 5, Culemborg. Aanvang 19.00 uur, vooraf eten hoeft niet, er is genoeg. Vanwege de beperkte ruimte kunnen er maximaal 40 bezoekers per concert in, dus vooraf reserveren is wel aan te raden. Dat kan op deze website via het menu ‘Reserveren’. Kosten per kaartje: € 15,00, inclusief de hapjes en drankjes.

Kom luisteren, genieten en eet mee.

 

Bedankt!


Marcantus bedankt: