Onze dirigent Paul Bocken


Paul Bocken (1956, Stein) leerde als jongenssopraan en solist in het plaatselijke koor al vroeg zingen en ontwikkelde daarbij een scherp muzikaal gehoor.

Na de middelbare school en de studie geneeskunde voltooide hij een muziekvakopleiding aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium Amsterdam.  Blokfluit (Marijke Miessen) was zijn hoofdvak. Daarnaast volgde hij diverse nevenvakken, zoals ensemblebegeleiding, arrangeren en directie.
Hij verwierf zo inzicht in de oude muziek en in het musiceren in ensembleverband.  Dat past hij nog steeds toe als dirigent van koren in Nijmegen, Utrecht en later Culemborg.

In het dagelijkse leven is Paul werkzaam op een MBO-opleiding, als docent medische vakken en als ontwikkelaar en auteur van leerboeken.
Hij is actief als zanger, vooral in koorverband of kleine ensembles, door vrijwel het hele land.
Vanaf 1997 tot 2007 was hij lid van het Oude Muziekkoor o.l.v. Daniël Reuss, dat tot aan het einde van het bestaan als hoog gekwalificeerd ensemble bekend stond.

Op dit moment zingt hij onder andere in Venus, een vocaal ensemble uit Utrecht, gespecialiseerd in hedendaagse klassieke koormuziek.  Op projectbasis maakt hij deel uit van o.a. ‘Vocaal Ensemble Musa’, o.l.v. Peter Dijkstra, het ensemble ‘Attaca’, gespecialiseerd in 16e-eeuwse polyfonie.

Gevorderde blokfluitisten, vocale en kamermuziekensembles kunnen bij hem terecht voor muzikale instructie, interpretatie en ensembletechniek.

 

DSC_0271

DSC_0307   DSC_0298

Foto’s gemaakt tijdens het Korenfestival Buiten-Gewoon-Zingen, bij Werk aan het Spoel, aan de Lek in Culemborg op 6 juli 2014.

Bedankt!


Marcantus bedankt: